seniorenpilates2

Seniorenpilates

Pilates voor Senioren

Er zijn twee soorten leeftijden: je chronologische leeftijd en je ‘ echte ‘ leeftijd. Bewegen is een top geneesmiddel. Pilatesoefeningen bieden je de uitgelezen kans om de jaren van je biologische klok terug te draaien.

Soft-Pilates of 65+ Pilates:

Is een niveau voor als gewrichts – en stijfheidsklachten een beperking vormen of als je senior bent en je evenwicht wilt verbeteren. Wilt werken aan stabiliteit, mobilteit en valpreventie en de adembeweging soepel wil houden.
De oefeningen worden rustig en geleidelijk opgebouwd en aangepast aan de eventuele beperkingen van de deelnemer.

Pilates training is een weg die leidt naar lichamelijke en geestelijke fitheid. We bewegen bewust, fit en licht en spier voor spier.

Bij de 65+Pilates  gebruiken we Pilatesbanken op stoelhoogte van de grond (niet op een matje op de grond) en dit in een warme, huiselijke en vertrouwelijke sfeer.

Wat gebeurt er als we ouder worden en wat kan een Pilates training hieraan verbeteren:

  • De elasticiteit van het longweefsel neemt af en door adembewegings oefeningen te leren uitvoeren kun je meer zuurstof tot je nemen, blijft de borstkas soepel en krijgt je meer energie.
  • Gaat de coördinatie achteruit, maar door regelmatig te oefenen, zul je in staat blijven om de beweging maar ook de handelingen in het dagelijks leven op een soepele manier te kunnen blijven uitvoeren. Je evenwicht en balans verbeterd hierdoor ook en je traint op valpreventie.
  • De spierkracht wordt minder en de gewrichten worden stijver, maar door regelmatig te oefenen ben je in staat om je spierkracht te verbeteren en je gewrichten soepel te houden. Door trek en druk op je gewrichten te geven tijdens het oefenen worden er nieuwe botcellen aan gemaakt die botontkalking tegen gaan.

 

Lessen

Zin om ook mee te doen?

 

Kijk ook naar